2010 m. kovo 2 d., antradienis

Kodėl mūsų namuose lūžta burės???



Turiu pasakyti, kad geriausias mūsų namų kulinaras, neabejotinai, yra tėtis. O geriausia kulinarė - mama. Kadangi vakar tėtis visą pusdienį gamino skaniausią pasaulyje guliašą, mama šiandien nuo ryto galvoje, spaudoje ir internete gūglino įvairiausius receptus ir nusprendė - kažką keps.

Štai receptėlis patiekalo, kurį jau buvo spėta įvertinti ir pavadinti "Lūžo burės".

Užsiriškite prijuostes. Jums reikės visko, ką randate šaldytuve, o mama rado:

Sluoksniuotos tešlos
Sviesto
Česnakų
Mazarellos sūrio
Pomidorų
Baziliko
Juodų alyvuogių
Orkaitės
Gerų norų
Tėtės, kuris prižiūrėtų vaiką.

Atsiraitokit rankoves. Pradedam:

Iš tešlos su stikline padarome skrituliukus, svieste ištirpiname česnaką ir visu juo ištepame skrituliukus. Tada ant jų dedame sūrį, pomidoro gręžinėlį, baziliko ir alyvuogę. Dedame į orkaitę, įpučiame gerų norų ir žiūrim pusvalandį.

Ir ką jūs manot - turim vakarienę. Žinoma, apžorom jos būtų per maža, bet normalaus ėdrumo žmonėms, kurie per pietus suvalgė didžiulį puodą guliašo - pats tas.

Skanaus, jei kas bandysit!

Ir neklausinėkit, kodėl lūžo burės. Šituose namuose aš dar daug ko nesuprantu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą